NAJAVA: ANGT Kvalifikacioni turnir Beograd

NAJAVA: ANGT Kvalifikacioni turnir Beograd

NAJAVA: ANGT Kvalifikacioni turnir Beograd

Poslednji kvalifikacioni turnir ANGT Evrolige igraće se u Beogradu u periodu od 23-25. februara.
Posle L’Hospitaleta, Kaunasa, Minhena na red je došao i Beograd koji ce ugostiti najbolje juniorske ekipe iz regiona. Pored domaćih ekipa Partizana, Crvene Zvezde i Mega Bemaxa na turniru ce ucestvovati: Sparsi iz Sarajeva, Anadolu Efes, GBA Prague, italijanska Umana i Cibona iz Zagreba. Ovih 8 ekipa će se boriti za poslednje mesto koje vodi na završni turnir F8 juniorske Evrolige koji će se odigrati takođe u Beogradu, krajem maja. Mi vam predstavljamo domaće ekipe i njihove šanse da se nađu među 8 najboljih u Evropi.

Crvena Zvezda

Sedmostruki uzastopni osvajači kvalifikacionog turnira u Beogradu dolaze u jakom sastavu i velikim ambicijama. Nakon neuspeha na prošlom F8 završnom turniru u Istanbulu gde su već u grupi završili takmičenje sa sva tri poraza, stručni štab se odlučio da u sledeću sezonu uđu sa juniorskom selekcijom samo od momaka rođenih 2000. (samo je Ranko Simović 1999.) i tako se što bolje pripreme za ovaj turnir.  Lider ove ekipe Zoran Paunović , momak sjajnih fizičkih predispozicija koji poseduje jako dobar šut sa poludistance, podršku će imati pre svega u Nemanji Popoviću koji neće puno doprineti u košgeterskom smislu, ali zato radi sve ostalo na terenu i unosi određenu stabilnost u ekipi. Za organizaciju napada će biti zaduženi Lazar Vasic i Arijan Lakić, koji je nedavno potpisao i profesionalni ugovor sa Crvenom Zvezdom. Lazar Živanović može da bude X faktor i da sa svojim atletskim predispozicijama doprinese agresivnosti pre svega u odbrani. Crnogorski reprezentativac, Bojan Tomašević  ,iako godinu dana mlađi, biće jedna od glavnih napadačkih opcija, gde svojom raznovrsnošću može da nanese veliku štetu protivniku.

Mega Bemax

Prošlogodišnji finalisti F8 iz Istanbula nadaju se da mogu bar da ponove uspeh iz prošle sezone. Kao i Crvena Zvezda i oni Roda JLS igraju samo sa momcima rođenih 2000. Za razliku od F4 U19 ABA lige gde mogli da računaju na igrače 1999. sada će morati da se oslone samo na 2000. Nemaju izrazitog lidera, ali imaju nekoliko kvalitetnih momaka gde svaki od njih može da iskoči i da odigra na visokom nivou. Crnogorski plejmejker Igor Drobnjak i Aleksandar Langović su pod znakom pitanja zbog povreda. Bogdan Nedeljković bi trebao da unese sigurnost i konstantost , Altin Islamović i Luka Cerovina odlični šuteri pre svega, koji će širiti igru, a Amar Mehić i Mateja Jovanović će biti zaduženi za unutrašnju igru. Biće zanimljivo videti i kakvu će ulogu imati Ognjen Petronijević, igrač užičke Slobode koji je pozvan za ovaj turnir.

Partizan

Koliko je Partizan ozbiljno shvatio turnir govori to da su skinuli Marka Pecarskog, koji već dobija solidne minute u prvom timu. Nema sumnje da će se sve oko njega vrteti. Videćemo koliko će biti spreman i odmoran s obzirom da na turnir dolazi gotovo direktno sa FIBA/NBA Basketball Without Borders campa. Pomoć će imati pre svega u Stevanu Karapandžiću koji će zajedno sa Aleksandrom Davitkovim biti zadužen za organizaciju napada. Dušan Tanasković će sa Pecarskim predstavljati možda i najjači centarski tandem na turniru, dok bi Bogdan Rutešić kao krilo sa svojim fizičkim predispozicijama trebalo da unese potreban atleticizam i dužinu u igri. Partizan je takodje pozvao igrača za ovaj turnir, u pitanju je bek Andrija Nešović iz Mladosti iz Zemuna.

Sve utakmice će se igrati u hali FMP u Železniku, a grupe i raspored utakmica možete pogledati na linku:
http://www.adidasngt.com/

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.