Forum

Forum breadcrumbs - You are here:ForumBasketball forum: RaznoSvastara
You need to log in to create posts and topics.

Svastara

Svastara!

Čestitke svim ljudima uključenim u ovaj projekat.Oduševljen sam.Nadam se da će te istrajati.Ja ću se potruditi da povremeno doprinesem radu foruma i da vas redovno pratim.

Hvala na cestitkama, mi cemo dati sve od sebe da istrajemo. Imamo stvarno puno ideja i planova, jedan od njih je i da ovaj forum zazivi tako da si i vise nego dobrodosao na njega.

KSS mora razmisliti o formiranju pionirske reprezentacije. Okupljanje jednom godisnje ne bi bilo na odmet a poželjno bi bilo i učešće na turniru Slovenian ball . To bi prvnstveno bilo dobro zbog okolnih zemalja a koje nažalost svojim državno-geografskim granicama obuhvataj i dobar dio srpske baze.

BIH je imala u planu da forimira pionirsku reprezentaciju i taj projekat je bio direktno uperen protiv Srbije . Jer im je cilj bio da vec od pionirskog uzrasta vrbuje potencijalne kandidate za srpsku reprezentaciju i tako ih vežu za sebe, naravno pri tome računajuci da Srbija nece pretjerano da se angazuje sve dok ne stignu do kadetske sekcije. Naša sreća u nesreći je sto je njihov savez u totalnoj finansijskoj dubiozi pa se od tih planova odustalo, vjerovatno privremeno.

Formiranjem pionirske reprezentacije možda bismo mogli da ulovimo nekog i u CG, posto je ta vjekovna srpska oblast  pala na totalnu marginu srpskih kosarkaskih interesa. Sada imamo minimalne sanse jer CG ima svoju pionirsku sekciju koja učestvuje na turnirima i igra prijateljske utakmice, tako da ih vec od najranijih kosarkaskih dana vezuju za sebe.

Što se tiče CG, moram napomenuti da je ženska sekcija počela da se pomjera sa mrtve tačke, tako da su ove godine uspjeli da vrbuju Milicu Matić 2003, koja je jako perspektivna klinka. Medjutim u isto vrijeme dosta su zapustili RS , i tu moraju da nadju način kako da vise crpe bazu u RS. Kada se pogledaju omladinske ženske reprezentaivne selekcije BIH, može se lako uočiti da su im glavne igračice , mahom srpske nacionalnosti, tako da moramo povesti računa kako da ih vežemo za Srbiju što ranije.

Ni meni nije jasno zasto ne igramo Slovenian ball. Pretpostaljam da kad bi izrazili zelju da igramo da bi slovenci rado pristali. Kad ima mesta za reprezentacije kao sto su Bugarska, Madjarska, Ukraina, Poljska...bilo bi i za nas, i sa finansijske strane ne verujem da je to neki veliki trosak, a bilo bi jako korisno za nas.

Zna li neko, hoce li biti pozajmljenih igrača na ovom "Petrovgrad Basketball cup 2018"?

Cini mi se da Partizan ide bez pozajmljenih igraca, za Petrovgrad ne znam. Pratite nas tviter izvestavacemo sa dogadjaja.
Pola crnogorske U16 reprezentacije iz Vizure.

Vidim da ste pratili naše mlade košarkaše u Nemačkoj.

Može li neki komentar o njihovoj ligi za mlade?